Derneğimiz EFSA Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet İMANÇER Eğitmenliğinde, 8 haftalık Uygulamalı Temel Fotoğrafçılık Semineri verecektir.

 

TEMEL FOTOĞRAFÇILIK SEMİNER PROGRAMI
1) Neden fotoğraf çekiyoruz?
Bakmak mı, Görmek mi? Işık ve ışığı okumak, ışığı kullanmak, fotoğraf makineleri tutuş teknikleri, objektifler, dijital makinelerin menu kullanımı ve seçimleri, flaşlar, tripod kullanımı ve gereksinim nedenleri.
2) Diafram, enstantene, pozlandırma İSO değerleri avantaj ve dezavantajları, WB tercihi, alan derinliği ve kullanım özellikleri, özelliklerinin fotoğrafa olumlu katkıları ve olumsuzlukları.
3) Algılama, konu seçimi, kadraj oluşturma, kompozisyon öğeleri ve kullanım yerleri: Altın oran, açık veya kapalı kompozisyon seçimi, belirginlik, sadelik, denge, simetri renk ve kullanımı, ışık – gölge kullanımı, perspektif kontrastlık, yerçekimi kuralı yaşam öğesi, keskinlik, kritik an seçimi.
4) Çekim teknikleri; porte çekimi, hareketli objeyi net çekmek, blur seçimi, pan çekim tekniği, iç ve dış mekan çekimleri, yansıma, gün batımı, ters ışıkta çekim, yakın plan çekim, gece çekimleri, zoom in – om out çekimi, manzara, makro çekim tekniği, kar çekimi vb,.
5) Uygulama alan çekimleri.
6) Fotoğraf okumaları nasıl yapılmaktadır ve yöntemleri. Alanlarda gerçekleştirilen fotoğraflar üzerinden değerlendirmeler yapılması. Olumlu ve olumsuz çekimler üzerinde tartışma ortamı.

Tarih: Seminerimiz, yeterli sayı tamamlayınca açılacaktır. Ön kayıtlarımız devam etmektedir.
Süre: 8 Hafta
Saat: 13.00 -15.00
Gün: Cumartesi

Katılım Bedeli
Üye: 200 TL
Misafir: 220 TL

Eğitmen: Yrd. Doç. Dr. Ahmet İMANÇER

ÖZGEÇMİŞ
E.Ü. İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi,
EFSA Fotoğraf Derneği Başkanı,
Türkiye Fotoğraf Federasyonu Delegesi.
Lisans eğitimini Ege Üniversitesi'nde, Yüksek Lisans öğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi‘nde, Doktora eğitimini ise Ege Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Akademik kitaplarda bölüm yazarlıkları (6 adet ) ve 65 adet makalesi bulunmaktadır. 32 adet ulusal ve uluslar arası alanda kişisel fotoğraf sergisi gerçekleştirmiştir. 125 adet karma fotoğraf sergide yer almıştır. 43 adet saydam ve multivizyon gösterimi yapmıştır. 27 adet fotoğrafı müze ve kolleksiyonerler tarafından alınmıştır. Fotoğraf dalında 26 adet ödülü bulunmaktadır. Ulusal ve uluslar arası 185 fotoğraf yarışmasında juri üyeliği yapmıştır. Ege Üniversitesi Televizyonunda (tv.ege.edu.tr)  “ DEKLANŞÖR “ başlıklı televizyon programı yapmaktadır. Tamamen fotoğraf içeriğine sahip bu fotoğraf programının 35 bölümü You-tube’dan izlenebilir. Kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle fotoğraf projeleri yürütmektedir. 6 adet belgesel film projesinde fotoğrafçı olarak görev almıştır.
Ege Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu2.,3.,4.,5. Ve 6. “ EgeART Sanat Günleri “ sanat danışmanı, fotoğraf seçici juri üyesi ve fotoğraf alt kuratörü olarak görev yapmaktadır. 1.,2.,3., İzmir Bianeli danışman ve seçici kurul üyesi, EGESEM fotoğraf eğitmeni, EFSA ( Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (2. Dönem ). Türkiye Fotoğraf Federasyonu delegesi (2.Dönem ), İZDOF ( İzmir Doğa Fotoğrafçıları ) ve İLAD üyesi, Kamu kurumları, basın kuruluşları ve derneklerde danışmanlıklar ve fotoğraf kursları vermektedir. Birçok radyo ve televizyonda konuşmacı ve uzman görüşlerini paylaşmaktadır.

RizVN Login

Dernek Üyeleri Girişi